به گزارش خبرنگار مهر، زیرساختهای هوشمندسازی شهر جدید سهند عصر امروز در نشستی با حضور بختیاری معاون مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، رشید اقدم مسئول پروژه شهر هوشمندسازی این مرکز، عباس مصطفوی مدیرعامل شرکت عمران سهند و پناهی نایب رئیس و سعیدی عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهر جدید سهند در شرکت عمران سهند بررسی شد.
در این نشست مقرر شد پس از تدوین نقشه راه شهر هوشمند برای شهر جدید سهند و تبیین شهر هوشمند و مؤلفههای مربوط به آن، زیر ساختهای الکترونیکی و امادگی الکترونیکی شهر جدید سهند که یکی از بسترهای اساسی هوشمند سازی شهر میباشد مورد بررسی قرار گرفته و وضعیت موجود کلیه سیستمها، شبکهها و ارتباطات و زیرساختهای الکترونیکی سهند استخراج شود.
همچنین در این جلسه مقرر شد ویژگی شهرهای هوشمند در جهان و تجربیات اخیر جهانی در زمینه شهر هوشمند تشریح و روند هوشمند سازی در شهرهای جدید بررسی و در شهر جدید سهند اجرا و در راستای هوشمند سازی شهر جدید سهند پس از تحلیل شرایط و تفسیر وضعیت موجود، راهبردها مشخص شده و نقشه راه برای افق ۱۴۲۰ تنظیم میگردد.
در این نشست مقرر شد برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای هوشمندسازی مشخص و راه حلها و همچنین پیشنهادها برای آینده شهر هوشمند شهر جدید سهند تدوین و تنظیم و در دستور کار شرکت عمران شهر جدید سهند و سایر ادارات سهند قرار گیرد.
پس از طی مراحل فوق و تأمین زیرساختها شهر سهند به عنوان شهر هوشمند در شهرهای جدید کشور معرفی میشود که در صورت تحقق این مهم، برنامههای اقتصاد هوشمند و نیز زندگی و حکمروانی و مدیریت هوشمند، محیط زیست و انرژی پاک هوشمند در شهر جدید سهند پیاده خواهد شد.
شایان ذکر است شهر هوشمند به شهری گفته میشود که براساس آخرین نظریههای تکامل یافته مدیریت شهری بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات، داری شش معیار اصلی حکمروایی هوشمند، شهروند هوشمند، محیط زندگی هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند و انرژی هوشمند باشد.
در واقع شهر هوشمند منطقهای شهری است که از انواع مختلف سنسورهای الکترونیکی برای جمع آوری اطلاعات و تحلیل آنها استفاده میکند که این اطلاعات برای مدیریت داراییها و منابع شهری کارآمد است.
این پروسه شامل اطلاعات جمع آوری شده از شهروندان، دستگاهها و منابع شهری است که پردازش و تجزیه و تحلیل میشود تا به نظارت و مدیریت ترافیک و حمل و نقل، سیستم، نیروگاه، آب، تأمین شبکههای، زباله، مدیریت، قانون اجرای سیستمهای اطلاعاتی و مدارس و کتابخانه ها و بیمارستانها و دیگر خدمات اجتماعی کمک کند.
ایده شهر هوشمند، ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و دستگاههای مختلف متصل به شبکه (اینترنت اشیا یا IOT) برای بهینه سازی بهره وری از خدمات و کاربریهای شهری و اتصال آن به شهروندان است.
تکنولوژی شهر هوشمند اجازه میدهد تا مسؤولان یک شهر با جامعه و زیرساختهای شهری و نظارت بر آنچه اتفاق میافتد و آنچه در حال تحول است، تعامل مستقیم پیدا کنند.
شهر هوشمند شیوهای برای توسعه شهر پایدار است و این امکان وجود دارد که با پیمودن راهی طولانی و با استفاده از روشهای سنتی به شهری پایدار رسید اما به هر حال راه کارهای مبتنی بر تکنولوژی که بخشی تفکر شهر هوشمند است اجتناب نا پذیر است.
به این ترتیب شهر هوشمند همان اهداف شهر پایدار را خواهد داشت و با هم در یک مسیر طی طریق خواهند کرد.
در زمان حاضر برخی شهرها به طور فعال در حال حرکت به سمت اجرایی کردن تدابیر هوشمندسازی هستند. برای نیل به شهر هوشمند ابتدا باید زمینههای تحقق شهر الکترونیک فراهم شده و اشیا و المانهای شهری به اینترنت اشیا مجهز شود.
در صورت هوشمند شدن شهر جدید سهند سرمایه گذاری، تولید، اشتغال، گردشگری و اقتصاد سهند تحول شگرفی خواهد یافت.
نظر شما